23 / 06 / 2016 Jonge Prei

We hebben mooie jonge prei, zachtjes in eigen vocht gegaard en deze gaat prachtig samen met lamsoor en zeemelde en de licht gerookte karnemelk zorgt voor een aangename punch. Mooi glas witte Bourgogne erbij…. Ook hebben we nog een prachtig groentedessert met doperwten en kervelwortel (zie foto). Klik hier voor het menu van week 26.

 
17 / 06 / 2016 Aardbeien

Naast het zoete dessert en het plateau met Nederlandse kazen serveren we ook desgewenst een hartig dessert. Niet te zoet, zeker niet te kazig. Vanaf deze week serveren we een mousse van gorgonzola dolce in gelei van rabarber. Bijna zo zacht en romig als vanille-ijs. Vandaar ook de aardbeien erbij. Eronder een kruidige rabarberkoek en wat frisse basilicum. Bekijk hier ook de rest van het menu van week 24.

 
09 / 06 / 2016 Peulen!

Voorzichtig nemen we afscheid van de asperges en storten we ons op de peulen. Tuinbonen, snijbonen, boterbonen, kapucijners. Ook hebben we veel doperwten; in de zomerse snert als amuse als ook in het dessert met schapenyoghurt en vanille. Kijk hier voor het menu van week 23.

 
03 / 06 / 2016 Mooie Tijden!

We hebben weer Zeemelde, een van onze favorieten. Stevige blaadjes met een vlezige smaak en we serveren het met korenaar en brandnetel. Slechts een paar seconden in de pan en het wordt prachtig groen. En er is nog veel meer moois; tuinbonen, kapucijners, cantharellen, radijzen. Ons hoogseizoen staat te beginnen. En dan moeten de Coco de Paimpol met heerlijke tomaten nog komen. Bekijk hier het menu voor week 22

 
12 / 05 / 2016 De hippe vegetariër

4 April op Radio 1 bij Nieuws en Co was er een interview met Isabel Boerdam over haar boek ‘De Hippe vegetariër’. Meino Remmers werd er op uitgestuurd om te kijken hoe de praktijk er uit ziet in een vegetarisch toprestaurant. Het werd een leuk gesprek over duurzaamheid, creativiteit en het vangen van smaak. We praatten over fermenteren, drogen,  en tientallen toepassingen op één groente. We proefden van gefrituurde boerenkool, tarwegrasmerengue en raapsteelpoeder. Jammer dat er maar een klein gedeelte van het gesprek is uitgezonden.  Jammer ook dat Isabel Boerdam zelf nog nooit van ons gehoord heeft, maar ze krijgt alle kans om het goed te maken. Luistert! hippe vegetarier