09 / 07 / 2016 Focus op verrassende culinaire beleving

Nederland kent zo’n 700.00 vegetariërs en het aantal stijgt. Horeca Entree onderzoekt de populariteit van groente in de horeca en concludeert dat we de gasten nog veel kunnen bijbrengen. Chef Gijs Kemmeren kookt bij herberg de Kop van ‘t Land al jaren zonder vlees en vis en vertelt over zijn passie. Lees hier het gehele interview .

 
07 / 07 / 2016 Coco de Paimpol

We hebben ze weer in huis, de Coco de Paimpol. Zacht, romig en notig. Onze favoriete witte boon uit Bretagne combineren we graag met artisjok en tomaten. De tomaten zijn gepekeld met citroentijm en zeevenkel. Kijk hiet voor het menu van week 27.

 
23 / 06 / 2016 Jonge Prei

We hebben mooie jonge prei, zachtjes in eigen vocht gegaard en deze gaat prachtig samen met lamsoor en zeemelde en de licht gerookte karnemelk zorgt voor een aangename punch. Mooi glas witte Bourgogne erbij…. Ook hebben we nog een prachtig groentedessert met doperwten en kervelwortel (zie foto). Klik hier voor het menu van week 26.

 
17 / 06 / 2016 Aardbeien

Naast het zoete dessert en het plateau met Nederlandse kazen serveren we ook desgewenst een hartig dessert. Niet te zoet, zeker niet te kazig. Vanaf deze week serveren we een mousse van gorgonzola dolce in gelei van rabarber. Bijna zo zacht en romig als vanille-ijs. Vandaar ook de aardbeien erbij. Eronder een kruidige rabarberkoek en wat frisse basilicum. Bekijk hier ook de rest van het menu van week 24.

 
09 / 06 / 2016 Peulen!

Voorzichtig nemen we afscheid van de asperges en storten we ons op de peulen. Tuinbonen, snijbonen, boterbonen, kapucijners. Ook hebben we veel doperwten; in de zomerse snert als amuse als ook in het dessert met schapenyoghurt en vanille. Kijk hier voor het menu van week 23.