03 / 06 / 2016 Mooie Tijden!

We hebben weer Zeemelde, een van onze favorieten. Stevige blaadjes met een vlezige smaak en we serveren het met korenaar en brandnetel. Slechts een paar seconden in de pan en het wordt prachtig groen. En er is nog veel meer moois; tuinbonen, kapucijners, cantharellen, radijzen. Ons hoogseizoen staat te beginnen. En dan moeten de Coco de Paimpol met heerlijke tomaten nog komen. Bekijk hier het menu voor week 22

 
12 / 05 / 2016 De hippe vegetariër

4 April op Radio 1 bij Nieuws en Co was er een interview met Isabel Boerdam over haar boek ‘De Hippe vegetariër’. Meino Remmers werd er op uitgestuurd om te kijken hoe de praktijk er uit ziet in een vegetarisch toprestaurant. Het werd een leuk gesprek over duurzaamheid, creativiteit en het vangen van smaak. We praatten over fermenteren, drogen,  en tientallen toepassingen op één groente. We proefden van gefrituurde boerenkool, tarwegrasmerengue en raapsteelpoeder. Jammer dat er maar een klein gedeelte van het gesprek is uitgezonden.  Jammer ook dat Isabel Boerdam zelf nog nooit van ons gehoord heeft, maar ze krijgt alle kans om het goed te maken. Luistert! hippe vegetarier

 

 
28 / 04 / 2016 Deze Week

Rabarber dus. Met verschillende kruiden; dragon, verveine en rozemarijn. Het lekkerste van de rabarber zijn de bloemstelen. Ze hebben mooi stevig vlees en doen denken aan Jackfruit. De stelen zijn hol dus kan je ze vullen met een zachte vanillecrème bijvoorbeeld. Probleem is echter dat de stelen zo lastig te schillen zijn dat het immens geduld en doorzettingsvermogen van de kok vraagt. Gelukkig staan de planten nog niet in bloei en dus doen we het nog even rustig aan. Ook hebben we natuurlijk asperges en prachtige morilles. Bekijk hier het menu voor week 17

 
01 / 04 / 2016 Deze week

Het is lente en we nemen langzaam afscheid van de knollen, schorseneren  en de kolen.  Het seizoen is nog pril en veel  nieuwe oogst is er nog niet maar we hopen volgende week te koken met de eerste asperges en wellicht verse morilles. Wel hebben we een nieuw en spannend gerecht met frisse wortel en gerookte zoete aardappel en schenken daarbij een ronde en stuivende Verdejo, subtiel houtgerijpt, die dorstig maakt. En natuurlijk hebben we nog steeds sappige Shiitakehoedjes! Bekijk hier het menu voor week14

 
26 / 03 / 2016 Sappige Shiitake!

Vandaag verscheen een mooie recensie in het NRC. We zijn er blij mee! VandekaartNRC