14 / 10 / 2016 Herfst!

Zo. De zomer is nu echt voorbij en de oogst is grotendeels binnen; hop, kweepeer, brandnetelbloesem, druiven en de laatste akkerkers. Het menu wordt herfstig met knollen, pompoen en eikhaas. We scharrelen door het mos opzoek naar beukennootjes, lekker voor bij de snack en het eerste glaasje….

Kijk hier voor het menu van week-41.

 

 
30 / 07 / 2016 Fietsveer de Grienduil

Leuk! Vanaf deze zomer vaart fietsveer de Grienduil tussen de Kop van ‘t Land en het Biesboschcentrum. Het is een leuke manier om vanuit onze Herberg de Biesbosch te ontdekken. Mooie vergezichten met een goed verhaal van veerman Harry. Helaas vaart de pont alleen op zaterdag en zondag.

 
09 / 07 / 2016 Focus op verrassende culinaire beleving

Nederland kent zo’n 700.00 vegetariërs en het aantal stijgt. Horeca Entree onderzoekt de populariteit van groente in de horeca en concludeert dat we de gasten nog veel kunnen bijbrengen. Chef Gijs Kemmeren kookt bij herberg de Kop van ‘t Land al jaren zonder vlees en vis en vertelt over zijn passie. Lees hier het gehele interview .

 
07 / 07 / 2016 Coco de Paimpol

We hebben ze weer in huis, de Coco de Paimpol. Zacht, romig en notig. Onze favoriete witte boon uit Bretagne combineren we graag met artisjok en tomaten. De tomaten zijn gepekeld met citroentijm en zeevenkel. Kijk hiet voor het menu van week 27.

 
23 / 06 / 2016 Jonge Prei

We hebben mooie jonge prei, zachtjes in eigen vocht gegaard en deze gaat prachtig samen met lamsoor en zeemelde en de licht gerookte karnemelk zorgt voor een aangename punch. Mooi glas witte Bourgogne erbij…. Ook hebben we nog een prachtig groentedessert met doperwten en kervelwortel (zie foto). Klik hier voor het menu van week 26.